woensdag 30 mei 2018

Cowl, Saltburn, Salal en Rossetti

Maandagavond was de laatste les van de cursus Fair Isle. De deelnemers bereidden hun cowl voor, voor de "steeks", zodat er daarna geknipt kon worden. Het blijft spannend!
Het nieuwe garen, Socks Yeah en het patroon Saltburn van Rachel Coopey zijn voor mij erg aantrekkelijk. Het is (bijna) verslavend, zo graag wil ik hiermee verder breien. En waarom? De techniek, het patroon (ondanks dat het kabels zijn in een sok, wat ik minder prettig vind breien), het heerlijke zachte garen, de perfecte naalden (ChiaoGoo). Het helpt ook, dat het een klein en overzichtelijk werkje is wat ook nog eens makkelijk mee kan in de tas.

Vest Salal is klaar. Het past net, oftewel, het zit als gegoten. Het staat leuk op de zelfgemaakte jurk Cambel. Over dit laatste ben ik minder tevreden. De mouwkoppen zijn te hoog uitgevallen, dit stuk moet dus opnieuw, want deze zitten niet goed. Zo blijf je altijd bezig.

Nu het vest Salal af is, een ouder project opgepakt, vest Rossetti van Martin Storey in de Summerlite DK kleur 469. Ook een zomerproject, waaraan nog veel gebreid moet worden!Geen opmerkingen:

Een reactie posten