donderdag 13 oktober 2016

vest Kaizen van Renée Callahan

Renée Callahan heeft deze zomer een serie van zes patronen truien en vesten gelanceerd, de Zen Variations. Deze patronen zijn geïnspireerd door het garen, Acadia (genoemd naar een groot park in Maine). Het garen straalt een soort rustieke eenvoud uit, wat heel mooi uitkomt in de projecten van Renée: the Zen Variations: het idee dat breien een fysieke meditatie is. Ik kan niet anders beamen.

Met zoveel plezier heb ik gebreid aan het vest "Kaizen" van Renée Callahan. Kaizen is het Japanse woord voor continue verbetering. Het materiaal is heerlijk: Acadia van The Fibre Co. (60% wol, 20% alpaca en 20% zijde). De kleur die ik gekozen heb is "Blueleaf Birch". Het voelt heerlijk in je handen terwijl je breit en het vest zit zalig!
Daarnaast is het patroon eenvoudig, maar wel met verschillende breitechnieken, waardoor het heel plezierig breide. Bijvoorbeeld een variatie op de "afterthought Pocket" van Elisabeth Zimmermann (waarover eerder een blog) en "top down" gebreid vest met verkorte toeren bij de schouders en mouwen. Eenmaal klaar met breien, is het vest dan ook bijna helemaal af. Mouwen zitten erin, naden zijn dicht, slechts wat draden wegwerken, de "flapjes" van de zakjes erop zetten en het vest is klaar. Het garen is nu voor te ordenen bij de Afstap. In de winkel ligt ook een staalkaart.Geen opmerkingen:

Een reactie posten