woensdag 1 februari 2017

Spinnenwielen, weekend Friesland, Petal en leren tas

Afgelopen weekend met vriendinnen Sabine en Wil een paar dagen op pad. Op vrijdag gingen we eerst naar Lowlands Legacy in Nieuwe Pekela om wat spinnenwielen uit te proberen. We werden warm onthaald in een ruimte vol inspiratie (spinnenwielen, kaardemolens, wol, etc). Heerlijk om daar een paar uur te verblijven, rondkijken en proberen.


We waren vooral gecharmeerd van de Kromski Sonata, omdat deze fantastisch spint en ook inklapbaar is, dus heel handig mee te nemen. Hier legt Hans ons uit hoe het werkt. Hierover binnenkort meer.
Na Nieuwe Pekela trokken we naar Friesland, Nijemirdum (waar we vaker verbleven). Vooral om daar veel te breien, kletsen en bij te tanken. Ik breide aan het vest Faye van Kim Hargreaves en aan Petal van Marie Wallin. Deze laatste had ik een tijd laten liggen en moest er weer helemaal inkomen. 's Morgens in alle rust heb ik gebruikt om weer in het breiwerk van de Petal te komen. Het ging niet helemaal goed, maar helaas was het door de "traveling stitches" niet mogelijk, de fout op deze manier te corrigeren. Dus werd het toch maar weer uithalen en doorgaan.
Nu zit ik er weer helemaal in en vind het heerlijk hieraan te breien. Het garen is mijn favoriete Felted Tweed (kleur Delft 194), natuurlijk gekocht bij de Afstap.
Naast het spinnen en breien ben ik ook nog met een vervolgcursus bezig leren tassen te maken. Op dit moment maak ik een rugzak. Op de één of andere manier, snap ik deze tas, wat ik bij de twee voorgaande nog niet zo had. Misschien vallen de kwartjes nu. Ook hierover binnenkort meer.
5 opmerkingen:

 1. Hai Hanneke,
  Via via kwam ik op je blog terecht en daar heb ik geen spijt van! Wat staan er leuke berichten op je blog en wat maak je een mooie dingen!
  Ik heb me direct aangemeld als volger want ik ben heel benieuwd wat voor moois ik nog meer bij je mag gaan zien.
  Groetjes voor nu en heel graag tot een volgende keer.
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marjan, welkom! Dank voor je leuke woorden en ik wens je veel plezier op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees het nu pas Hanneke, wat leuk dat je bij LLL bent geweest, zulke aardige mensen, en ik ben het helemaal met je eens met het fine tweed van rowan, zo een fijn basic garen, maar het gaat eruit he, zoooo jammer, ik wacht vandaag nog op een doosje.....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O jee, ik zie nu dat je met FELTED tweed breit, ook fijn, maar doe mij toch maar die andere ;)Ik heb graag een garen met een "bite"

  BeantwoordenVerwijderen