woensdag 15 februari 2017

nieuw sokkenpatroon, Rowan Breezed, Petal en spinnen

Kijkend op Ravelry zag ik vorige week ineens een super leuk patroon voor sokken: http://www.ravelry.com/patterns/library/cranberry-biscotti. Alleen de naam al, Cranberry Biscotti. Het is een gratis patroon en als je het download, krijg je ook meteen het recept van het gerecht erbij! Ik was om, deze sokken moesten gebreid worden. Het genoemde garen was niet binnen handbereik, maar wel de Afstap met de goede sokkenwol van Regia. De kleuren zijn Canneberge (veenbes, rood), Café au Lait en Hot Cocoa, schitterende kleuren namen. En.... het was vrijdag, weekend voor de boeg.

Zo leuk om te breien, en ook prachtige kleurencombinatie!
Maar....ik had ook een voornemen, zo wilde ik het vest Petal proberen in een maand af te krijgen. Steeds een week voor de laatste drie delen: tweede voorpand en twee mouwen. De laatste week voor het in elkaar zetten en de boorden. Ik heb het voorpand net gered! Maar of me dat met de mouwen ook gaat lukken is nog maar de vraag.
Want er is elke dag veel te doen. En er komen ook steeds nieuwe leuke uitdagingen op mijn pad. Zo kwam vorige week ook het tweede zomergaren binnen bij de Afstap, Breezed. Het garen bestaat uit 80% katoen en 20% linnen. Natuurlijk wilde ik ook dat uitproberen. In het boekje staat gelukkig ook een klein project, een kolletje van twee bollen. Dat kan wel even tussendoor.


En dan wakker worden in een prachtig witte stad! Ik maakte een flinke wandeling, wat was Amsterdam mooi met al die sneeuw! Maar nog mooier waren de parken. En thuisgekomen warme chocolademelk gemaakt en gaan spinnen.

1 opmerking:

  1. Hallo,
    Ik kom voor het eerste keer op jou blog terecht, wat een mooie dingen maak je. Ik zag je nieuwe sok en inspireerde om het patroon te downloaden en te beginnen. Alleen kom ik niet echt uit de vertaling en beschrijving . Wil of kun je me aub misschien me op weg helpen met de beschrijving werkwijze vd strepen en de steken die hiervoor gebruikt worden. Zo te zien worden er steken afgehaald en gekruist. Maar snap het niet precies hoe en wat.
    Hopelijk wil je me helpen en wil je mijn vraag beantwoorden.
    Vriendelijke groet Corry Dijkstra

    BeantwoordenVerwijderen