woensdag 8 februari 2017

Rowan 61, Rowan Stone Washed en breiwerk

Nog net voor het weekend, kwam vorige week het nieuwe Rowan magazine nummer 61 in de Afstap binnen. Wat een feest weer. Al die schitterende vesten en truien, nu in veel maten, ook veelal voor kinderen (erg handig). En meteen op de voorkant al een schitterend vestje!
En dan de vraag, wat ik voor dit seizoen ga maken? Er staan veel patronen met kabels in en ook strepen komen regelmatig terug. Tja, erg leuke patronen, dus switch nog een beetje van Periwinkle (cover) naar Croyde (heel degelijk vest, goed draagbaar maar saai om te breien) naar Bayberry (prachtige kabels, maar heel veel vest) naar Rockling naar Padina (luchtig ajourvestje). In ieder geval zijn alle patronen van mijn voorkeur van Rowan Softyak gemaakt. En van dit garen zijn voor komend seizoen prachtige pasteltinten bijgekomen.
Ook druppelt nu het zomergaren binnen. Allereerst Stone Washed in drie tinten blauw en een zwart. In het bijbehorende patronenboekje staan vooral modellen voor jongeren. Eens kijken of ook de jongere generatie de pen ter hand neemt. Het wordt op dikke naalden gebreid, dus het kan snel klaar zijn 😃. 
Maar voordat ik aan een zomerproject begin, eerst een winterproject af. Ik brei stevig door aan het Petal vest. Helaas zit er nu voor de tweede keer een fout bij een voorpand. Dus dat moet nogmaals uitgehaald worden. Er zitten nog heel wat brei-uren aan te komen voor dit vest, maar het is fantastisch leuk om te maken. 

En ondanks het weer, de eerste fietstocht is alweer gemaakt!

1 opmerking: