woensdag 21 december 2016

Balfour rok en Deens vestje

Bijna is de Balfour rok af, nog wat draadjes wegwerken, dat moet lukken voor de Kerstdagen. De bovenste rand is dubbel gebreid in boordsteek en op de omslag breide ik één naald averecht, zodat de rand makkelijker omvouwt en het er mooier uit ziet. Een elastiek van 2,5cm reeg ik door de "tunnel".
Daarnaast aan het Deense vest gewerkt, gemaakt van Ito Rokku. Omdat het boord zo oprolde, heb ik er een band langs gezet. Ben met het materiaal nog niet helemaal tevreden, maar voorlopig blijft deze erop zitten. De band is met de hand en kleine steekjes erop gezet. Nu de mouwen nog. Deze zijn van Isager, erg dun garen. Het zal nog wel even duren voordat deze klaar zijn. Maar gelukkig komen er een paar vrije dagen aan :-).

Vandaag staan we met een aantal van de Stich 'n Bitch de Pijp-groep op een kerstmarktje in het Amstelkwartier, Welnastraat 701B, Amsterdam van 16-20 uur. We verkopen er voornamelijk eigengemaakte brei (- en haak)werken. Altijd leuk om even langs te komen mocht je in de buurt zijn!

Vlak bij de Afstap hangt nu tijdelijk een kunstwerk over het water van de Herengracht, het lijkt een enorm gehaakte deken, prachtig! Amsterdam Light Festival.Geen opmerkingen:

Een reactie posten