woensdag 9 maart 2016

Vorderingen Bellerose

Eigenlijk was het vest Bellerose klaar. Maar, het aantal steken wat ik volgens de beschrijving opnam langs de rand voor het boord, vind ik toch teveel, nu lubbert de rand. Een nacht erover geslapen en de randen gaan opnieuw. Extra aandachtspunt bij dit project is, dat de randen behoorlijk omkrullen, hopelijk komt dat nog goed!

Ga nu de randen nogmaals opzetten, met 10 steken minder. Kijken of dat werkt.

Afgelopen maandag was de laatste les van "Brei je eigen Rowan trui/vest" in de Afstap op de maandagmiddag. Een vaste vriendinnenclub (met één andere deelnemer) die de lessen volgde. Het waren gezellige lessen.

Deze tulpen kocht ik van de week, haal alvast de lente in huis.


7 opmerkingen:

 1. Hai! Is het bij breien ook gebruikelijk om je werkstuk te "blocken" of in vorm (te proberen) te stomen met de strijkbout?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wel te blocken dmv deel van breiwerk (bv mouw of achterpand) in wolwasmiddel (Eucalan) te leggen, project uitknijpen, in handdoek rollen en eroverheen lopen en strak te leggen of vast te pinnen. Dit breiwerk heb ik aan één stuk gebreid, ga het dus niet blocken. Mogelijk wel wassen en vlak te drogen leggen. Breiwerk stoom ik eigenlijk nooit, de wol slaat er een beetje "dood" van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah. Ik dacht als methode om evt de boorden mee in vorm te krijgen.

   Verwijderen
  2. Als het een klein beetje lubberde, was het wel gelukt, maar het verschil was te groot.

   Verwijderen
 4. Bedankt voor dit logje, ook ik ben bezig met de Bellerose (maar dan in een effen variant). Ik weet nu dat ik op moet letten met het aantal steken langs de rand!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Uiteindelijk heb ik per zijde 15 steken minder voor het boord opgezet.

   Verwijderen