woensdag 20 januari 2016

Rowan magazine 59 en meer

Vorige week was het erg druk in de Afstap, de nieuwe boeken en garens voor komend voorjaar en zomer kwamen binnen. Dit zijn altijd erg leuke dagen. Natuurlijk hadden we al maanden eerder de collectie mogen aanschouwen, maar als het dan echt binnen komt, is toch het leukst.
Het nieuwe Rowan Knitting & Crochet Magazine in een fix aantal patronen "Coastal" (rondom zee, zeemanstruien en kust, vooral in blauwtinten op de afbeeldingen)  en een patronen deel "Kyoto" (geïnspireerd door Japanse dingen). Patronen zijn grotendeels van Marie Wallin, Lisa Richardson, Martin Storey, Sarah Hatton, en nog enkele andere ontwerpers, waaronder eentje van Kaffe Fassett). In het boek staan ook een aantal verhalen van "The Guernsey", Knitting Men, designer Carlo Volpi en een verhaal over Yak. Dit laatste, omdat er een special is uit gekomen over een nieuw garen van Rowan: "Softyak DK". Een prachtig garen met katoen, yak en nylon.
Mooie kleuren en het voelt zacht aan.

Een ander nieuw zomergaren is de Summerlite DK, 100% katoen. Een zusje van Summerlite 4 ply, met andere kleuren en net ietsje dikker.
Bij beide garens is ook een special uitgebracht. En eerlijk gezegd, ben ik vooral gecharmeerd van het boekje Summerlite DK waarin erg veel leuke patronen staan. Moeilijk om niet meteen het garen te kopen en te beginnen. Want, eerst nog een paar oudere projecten afmaken.

Het truitje Marsden is nu echt klaar, het boord heb ik uiteindelijk helemaal eraf gehaald (wat een flinke klus was) en opnieuw gebreid. Nu ben ik tevreden met de lengte.

De afgelopen dagen was het schitterend weer, koud en zon. Daar maakte ik deze foto van het Rijksmuseum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten