woensdag 19 augustus 2015

vervolg vest Frosty 2

De afgelopen dagen niet zo heel veel tijd gehad om te breien. Maar als er dan een moment was, wilde ik het liefste aan de Frosty breien. De eerste mouw zit erin. Wat minder spannend om te breien, wel heerlijk mindless. Eerst op de rondbreinaald en om de zoveel naalden minderen. Toen het te krap werd op de rondbreinaald, overgegaan op sokkennaaldjes. De mouw vond ik overigens wat krap worden, dus heb de laatste vier minderingen niet meer gedaan. Heerlijk als het breiwerk straks klaar is, bijna geen naaiwerk meer te hebben.

5 opmerkingen:

 1. Prachtig wordt het vest, hoe doe je dat met minderen van de mouw op n rondbreinaald? Lijkt me erg mooi en handig! Groetjes franci

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je! Aan het begin van de naald (na de markeerring brei ik 2 recht en 2 recht samen. Voor de laatste vier steken voor de markeerring haal ik een steek af, brei een steek recht, haal de afgehaalde steek eroverheen en brei nog 2 steken recht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi hanneke, duidelijk antwoord! en meerderen, doe je dat op dezelfde manier, dus eerst 2 steken breien? Of 2 steken laten staan? Franci

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een optie, maar er zijn er veel meer! Ben bezig met een mooie technieken workshop in één dag, binnenkort meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben benieuwd! Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen