woensdag 12 augustus 2015

cable cast on: Engelse opzet

Als je steken opzet op je breinaald, dan doe je dit in Nederland meestal met de lange draad (uitrekenen hoeveel steken je opneemt, hoelang de draad ongeveer moet zijn, soort achtje in je linkerhand). Je eindigt met deze opzet met de eerste naald een achterkant voor je. Deze opzet is prima, alleen soms lastig, als je niet voldoende draad hebt ingeschat. Bij Engelstalige patronen, zet je heel vaak op met de "cable cast on" de kabelopzet. Deze opzet is wat meer tijdrovend, maar geeft wel een mooi effect. Daarnaast hoef je niet te gokken over de lengte van de draad, maar begin je gewoon met een klein stukje. Na deze opzet, kom je uit op de goede kant met breien. Dus als je leest: eerste naald aan de goede kant, weet je dat je deze opzet gebruikt.
Je begint met twee steken op te zetten met de lange draad. Daarna ga je met je rechter breinaald tussen deze twee steken in.

Je slaat de draad (met de klok mee) om de rechter naaldpunt en haald de draad tussen deze twee steken door.

Vervolgens plaats je deze nieuwe steek op de linker naald, waarbij de je de rechter naald enigszins van je af draait (naaldpunt naar beneden), (of, anders gezegd: je plaatst de linkernaald van onderen in de steek van de rechter naald).

1 opmerking:

  1. Dank je wel hanneke, heb het geprobeerd op n proeflapje, het lijkt me te lukken!!! gr Franci

    BeantwoordenVerwijderen