woensdag 3 februari 2021

Budding en andere breiwerken

Het vest Budding van Anna Johanna is zo'n heerlijk project om aan te breien. En niet in de laatste plaats, omdat Felted Tweed zo heerlijk breit. Maar ook omdat het patroon leuk is. En weer een beetje anders dan de meeste patronen die ik gewend ben. Meerderen doe je hier door uit een diepere steek een nieuwe steek te maken. De cup voor de borsten creëer je, door in het midden van het voorpand extra verkorte toeren te breien. En ik zie nu al, dat het resultaat prachtig zit. 
Ben weer aan sokken begonnen met een streng van Wol met Verve, wat een feest om hiermee te breien, onder je naalden komen steeds de mooiste kleuren te voorschijn. Deze sok brei ik in maat 43. Er was een kleine kans, dat ik garen tekort zou hebben, dus de hielen en de tenen van een restje Regia sokkenwol. 
Op zoek naar een restje sokkengaren voor deze sokken, zag ik weer mijn voorraad wol in het berghok. En ik dacht: "het wordt tijd, weer eens iets van mijn "stash" weg te werken" :-). Eigenlijk was ik op zoek naar een zomertop, deels in lace gebreid, die ik ooit begonnen ben van dun katoenen garen van Rowan. Dit project kon ik niet vinden. Maar vond wel Pure Cotton van Debbie Bliss, dat leek me ook wel iets om mee te gaan breien. Ik vond een leuk patroon op Ravelry via Patterns, advanced search de juiste gegevens in te vullen. Dit wordt het vestje Crumb van Andi Satterlund. 
Tussendoor breide ik nog een mutsje. Een wollen muts is heerlijk, maar wind waait er snel doorheen. Ik heb de muts gevoerd met biologische fleece, heerlijk zacht en helemaal van katoen. Een uitleg voor  een muts vond ik hier: vhttps://www.youtube.com/watch?v=qzZjyPWAjms. Ik maakte de voering een stuk groter dan in het filmpje en gebruik het dus niet als muts maar als voering, heel eenvoudig eigenlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten