woensdag 31 augustus 2016

herfstsignalen, Rowan Fine Silk en sok

Afgelopen weekend gewandeld in het Nederlandse duingebied. De eerste tekenen van herfst zijn er al, zoals paddestoelen en het mooie groen van de bomen maakt langzaam plaats voor licht gekleurde bladeren. Ook allemaal prachtig. Een inspirerende tijd door de veranderingen en kleurenpracht.

In de Afstap komen nu de garens binnen, die maar éénmalig komen, op is op. We kunnen niets nabestellen. Dus zie je iets moois, wacht dan niet te lang. In mijn vakantie kwam Fine Silk binnen. Een heerlijk dun garen van wol, zijde en viscose. Voelt zacht aan en het zijn sterkte kleuren. Vanaf twee bolletjes kun je al een klein sjaaltje maken, er zit namelijk 150 m op een bolletje van 25 g. De stekenverhouding is 35/45. Als je het garen koopt, krijg je er gratis een patronen boekje bij met leuke modellen.

Natuurlijk heb ik nog wat gebreid afgelopen week. Allereerst aan een vest (waarover later meer) en verder nog een klein beetje aan een sok. De sok waaraan ik breide in de trein van Amsterdam naar Antwerpen, maar vooral tijdens de uren dat mijn zoon uitsliep :-) in Antwerpen. Het garen is Crazy Zauberbal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten