woensdag 24 februari 2016

Yogless rows en deken Martin Storey

Vorige week het stukje mouw boven het boord uitgehaald en begonnen met yogless stripes zoals het hoort. Een naald in nieuwe kleur breien en de tweede naald brei je de eerste steek samen met de onderliggende steek. Dit herhaal je bij elke kleurwisseling, maar je schuift je "eerste steek" telkens één steek op. Het ziet er mooi uit, maar het is wel zichtbaar. Er loopt op deze manier straks een schuine naad over de mouw, dus ook aan de voorkant. Dit leek mij minder mooi. 's Avonds ging ik naar de Stitch 'n Bitch de Pijp en gooide mijn probleem in de groep. Toch maar op rechte naalden breien of de yogless rows boven elkaar maken. Ik gaf de laatste een kans, werd het niets, dan kon het altijd nog op rechte naalden. Dit is het resultaat. Ik ga ermee door.

Afgelopen weekend gaf ik les op zaterdag in de Afstap. Eén van de deelnemers, Inger had haar deken mee. De KAL van ruim twee jaar terug van Martin Storey. Werkelijk prachtig!
Een inspiratiebron van kleur en steken!


1 opmerking:

  1. Al 'googelend' kom ik op jouw blog, wat een breifeest hier :) Heerlijk om hier rond te snuffelen en te genieten! De deken die je hier laat zien roept wel enige herkenning op met 'onze' Zeeuwse, leuk zeg! Groet vanuit Villa Zeezicht!

    BeantwoordenVerwijderen