woensdag 11 juni 2014

vestje Lorne

Het vestje Lorne, ontworpen door Lisa Richardson, is klaar. Ik ben blij met het resultaat, staat leuk op een hemdje of een mouwloos jurkje.
Bij het breien van dit vestje, waren op een gegeven moment de rechte breinaalden te kort. Je breit namelijk het voor en achterpand overdwars aan elkaar. En doordat de steken deels uit luie wijven steken bestonden, zaten er regelmatig heel erg veel steken en draadomslagen op de naald. Dus overgestapt op de rondbreinaald. Daar kwam ik het volgende probleem tegen. De omslagen trokken strak op het koord van de rondbreinaald en waren daardoor bijna niet meer over de naaldhobbel te halen. Dit vestje breien was leuk te breien, omdat het anders in elkaar zit dan de meeste vesten, maar een uitdaging met de lussen en naalden.
Na het breien en in elkaar zetten, heb ik het even in de Eucalan gelegd en vervolgens te drogen op een rek. Nu is het klaar om te dragen!

4 opmerkingen:

 1. wat een leuk effect met het overdwars breien gecombineerd met de luie wijvensteek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lekker luchtig vestje, waar je vast veel plezier aan zult beleven.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Hanneke, wat een mooi vestje!

  heb je daar een patroontje van?

  groetjes Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je! Het patroon staat in het boekje Rowan: Pure Linen Collection van Lisa Richardson. Oa te koop bij www.afstap.nl

  BeantwoordenVerwijderen