woensdag 15 mei 2024

Rowan seizoen en van en op de naalden

Ook dit seizoen heeft Rowan weer een flinke stapel boeken en modellen voor het komende half jaar. Veel frisse tinten, gebaseerd op de botanische tuinen in Sheffield: groen, bladmotieven in intarsia, structuren en kantbreien. Voor ieder wat wils.

Marie Wallin kwam met een dikkere versie van de British Breeds uit: de British Breeds Aran. Daarbij het boek Aran met weer prachtige modellen en foto's. Daar ga ik zeker wat uit maken.

Ondertussen ben ik begonnen aan de Umbria Summer Top van Cookie the Knitter in Knitting for Olive Pure Silk. Ik brei het strakker dan het origineel, want zijde heeft geen geheugen, zodat het later minder gaat uitzakken. Hierdoor wordt het wel een "geduld-breiwerk"😀, maar mooi wordt het.


Anna Johanna bracht recentelijk haar tweede boek uit: Strands of Joy Vol II. Ook hierin, evenals in haar eerste boek, weer een aantal erg leuke modellen. Vorig jaar breide ik de sokken Grandma's Pearls als test knit voor dit boek met het garen Socks Yeah in de kleuren Lolite en Acinolite. Vooral de hiel is een bijzondere constructie en leuk om te breien. 


De BABA Sweater breide ik als test voor Ankestrick. Een heerlijk soepel vallende trui met kol of rolkraag. Haar patronen zijn goed te lezen, fijn om te breien en de projecten heerlijk om te dragen. Het garen is een witte dunne draad merino met katoen, samen met een dunne draad merino van Knitwitstable (afwisselend donker en wit).
Nu verder weer met breien, want er staat heel wat op de pennen!