dinsdag 6 februari 2024

Knitwit Stable en Garden Pullover Ankestrick

Al langer van plan en eindelijk was het zo ver. Half januari heb ik een masterclass gevolgd bij de Knitwit Stable. De ochtend was een informatief verhaal over duurzaamheid en dit vooral toegespitst op wol. En over wat de Knitwit Stable hieraan bijdraagt: van mohairgeit tot trui tot compost. Dit werd uitgelegd door middel van een film met in de hoofdrol een mohair geit. Het verhaal is: duurzaam en circulair! 


Daarna brachten we een bezoek aan de merinos schapen en de mohair geiten. En kregen we een fantastische lunch. In de middag kregen we uitleg over de breimachine en breide ieder zijn eigen muts. 
Het breien met de breimachine ging enorm snel de muts was zo gebreid, al ging er her en der ook af en toe wat mis. Ik vond het leuk op de breimachine, maar voor een enkele keer 😀.

Verder was ik goed bezig met oude breiwerken af te maken. Totdat er weer een test van Ankestrick voorbij kwam, de Garden pullover, deze keer dus een trui. Weer alles aan de kant, test begonnen en de trui is af en staat al op Ravelry: Garden Pullover Een heerlijk breiwerk, door de constructie en het eenvoudige kantwerk. Ik breide de trui van Knittin for Olive merino samen met Rowan Kidsilk Haze in een heel licht roze/perzik kleur.
Nu weer verder met liggende projecten. Alhoewel vandaag het nieuwe Rowan magazine 75 in de winkel ligt.......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten