woensdag 22 maart 2017

Petal, Dune en lente

Mijn vest Petal van Marie Wallin uit het boek Springtime Collection six is af en wat ben ik er blij mee! Ik breide het van de Felted Tweed kleur Delft (194), een kleur die lijkt op de Duck Egg, deze kleur is net ietsje groeniger en dieper van kleur (helaas is dit op de foto niet goed zichtbaar).

Van een trouwe blog-volgster kreeg ik de naam van het patroon Dune van Ankestrick. Ik was er meteen helemaal weg van. Zo'n leuk patroon. Aanvankelijk wilde ik Padina breien van Rowan Rowan Softyak DK in de kleur Coast (248), een kleurenmengsel van linnen en licht blauw.

Maar toen ik eenmaal het vest Dune had gezien, was ik om. Het patroon meteen gekocht op Ravelry en ook direct begonnen met breien. Een half jaar terug was ik al begonnen aan een truitje van Ankestrick (Friday Again). Haar breiwerk zit technisch prachtig in elkaar en een heerlijke uitdaging om te breien. Daarnaast ben ik zo enthousiast over dit garen, wat breit het heerlijk, ondanks dat er veel katoen in zit, voelt het door de yak zalig aan! Dit is zeker niet mijn laatste project van deze katoen. Er staan bovendien genoeg mooie patronen in Rowan 61 hiervan.
Er kwam afgelopen week nog een nieuw boek van Kim Hargreaves binnen, een wat dunner boekje dan we van haar gewend zijn met frisse lente-achtige patronen. 
En over de lente gesproken..... buiten zie je steeds meer dat het voorjaar is begonnen.

2 opmerkingen: