woensdag 18 januari 2017

Vest Faye, spinavond en Magische Motieven

Begonnen aan het vest Faye van Kim Hargreaves met Wool Cotton van Rowan. Plan lag er al langer, maar zoals het gaat met breien, iedere keer gaat er iets anders voor. En nu gaat de Wool Cotton eruit bij Rowan. Het moment om op de valreep er nog iets van te maken. En meteen ook helemaal weg van dit materiaal. Het is 50% wol en 50% katoen, het voelt als flanel, heerlijk in je handen! En zo jammer dat het eruit gaat! In de Afstap is het nu te koop met korting. En in de wetenschap, dat dit garen straks helemaal niet meer te koop is, gaat het hard. Ik overweeg zelfs nog een project ermee te maken, zo goed bevalt het me.
Daarnaast werk ik gestaag verder aan de shawl "Samen" van Stephen West. Er moeten nog 8 naalden gebreid worden, naalden van ruim 540 steken, zeker 20 minuten per naald. Als ik elke dag één keer heen en weer brei, zou de sjaal zaterdag klaar kunnen zijn en kan hij zondag worden geblockt. Het lijkt me een goed plan. Hopelijk heb ik voldoende garen, wat er rest nog weinig.

Vorige week donderdag hielt ik bij mij thuis een spinavond. Buiten regende en sneeuwde het enorm. Toch lieten enkele fanatieke spinners zich er gelukkig niet van te weerhouden te komen spinnen.
En zondag was het dan zover, ik was bij de workshop van Carla, the Dutch Knitters (en eveneens mijn collega) Magische Motieven. En wat was het leuk en interessant! Werken met schema's, getallen en letters, er werd nauwelijks gebreid. Maar nu ik dit weet, weet ik wel, wat me te doen staat, hier ga ik mee aan de slag!4 opmerkingen:

  1. Ja, jammer dat ze bepaalde garens eruit doen, de fine tweed gaat er helaas ook uit, vond ik ook zo,n mooi basic garen om mee te breien.En nu zit ik met een voorraad waar je eigenlijk niets mee kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van de Rowan garens gaat jammer genoeg 2/3e eruit! En inderdaad ook de Fine Tweed. Als je nog restjes hebt, is het misschien een idee om het Sophia-tasje te breien: http://www.ravelry.com/projects/hanneke/sophia.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie projecten ben je mee bezig. De kleuren van de shawl zijn prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen