woensdag 27 juli 2016

het Wad, Claudy Jongstra en vest Petal

Een lang weekend was ik op pad met vriendin Wil: fietsen en breien in en rondom Pieterburen. De ruimte, weidsheid en rust waren geweldig.


De laatste dag zagen we zeehonden langs het Wad bij de Dollard, vlakbij Termunten.
We bezochten ook het Fries Museum, voor de breitentoonstelling, maar met name voor Claudy Jongstra. Claudy Jongstra werkt met natuurlijke middelen: wol en verf en het is werkelijk schitterend! Het is jammer, dat haar vilten niet meer ruimte hebben gekregen, zodat ze nog beter tot hun recht konden komen. De expositie duurt nog t/m 8 januari!


Het is zo inspirerend! Van wol tot vilt.


Had ik nog tijd om zelf te breien?
In de de Afstap kwamen vorige week de nieuwe kleuren binnen voor het winterseizoen van de bestaande garens. Mijn vest Maggie van Felted Tweed is helemaal versleten. Ik breide het jaren geleden in de kleur Duck Egg, prachtige kleur en prachtig vest. Twijfelde of ik het opnieuw zou breien. De kleur Delft kwam binnen van de Felted Tweed en deze is net iets pittiger van kleur dus koos voor deze. Een zelfde vest breien, leek me wat saai. Ben nu begonnen aan het vest Petal van Marie Wallin uit het boek Springtime. Na een dag fietsen, wilde ik graag breien. Maar de start van een kabelvest viel dan niet meer altijd mee. Het werd regelmatig uithalen. Maar ondertussen toch al een stuk gebreid en het is leuk om te breien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten