zondag 1 december 2013

stekenmarkeerders/stitch markers

Voor breien heb je over het algemeen niet heel veel attributen nodig. Maar naast de breinaalden, zijn er toch wat handige producten die je goed kunt gebruiken. Waaronder markeerringen. Daarvan heb je verschillende soorten en welke gebruik je nu wanneer?


   "Ringetjes" (marker) gebruik je om op de naald een plaats aan te geven, waar je iets moet of moet onthouden. Bv als je een ronde hebt gebreid, of elke keer wanneer je een nieuw patroon moet breien, of kabel of iets dergelijks. Deze ringetjes zitten op de naald en als je daar bent aangekomen plaats je ze van de linker naar de rechter naald. Deze markeerringen heb je van hard en zacht plastic. Mijn voorkeur gaat uit naar de zachte, flexibele ring, omdat de harde ring tijdens het breien vaak (onvindbaar) wegspringt.

Het "haakje" (locking stitch marker) gebruik je om aan een steek te hangen, je markeert een steek in je breiwerk. Bv zoals hier om aan te geven, waar de mindering zit. Dit haakje van Clover is erg handig, omdat je hem kunt dichtklikken, waardoor hij niet halverwege je breiwerk eruit zal vallen. Verder vind ik dit  voorwerpje ook heel handig als er een steek gevallen is om een gevallen steek snel op te pakken, voordat deze verder naar beneden rafelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten