woensdag 16 oktober 2013

maassteek afkanting (Kitchener Stitch or grafting)

Mijn Washington Square Cardigan van Melissa Wehrle is af.

Bij de mooie afkanting van de kraag (zie bericht van 9 oktober), geef ik aan, de maassteek afkanting verder uit te leggen.
I. Je hebt nu op twee naalden de steken staan (alle rechte en alle averecht steken op één naald). Leg de naalden voor je neer en ga met maasnaald door eerste steek van de voorste naald alsof je averecht breit, laat de steek op de naald.
II. Weef de maasnaald door de eerste steek van de achterste naald alsof je recht breit, laat ook deze steek op de naald.
III. Weef de maasnaald door de eerste steek van de voorste naald alsof je recht breit en haal deze steek af.                                          

Breng dan de maasnaald door de eerst volgende steek aan de voorkant, alsof je averecht breit en laat de steek op de naald.               
     IV. Weef de maasnaald door de eerste steek van de achterste naald alsof je averecht breit en haal de steek van de naald.

Vervolgens weef je de maasnaald in de volgende steek van de achterste naald alsof je recht breit en laat de steek op de naald.

 Herhaal III en IV tot er nog één steek op iedere naald staat. Breng de maasnaald door de laatste steek van de voorste naald alsof je recht breit en laat de steek van de naald afglijden. Breng de maasnaald door de laatste steek van de achterste naald alsof je averecht breit en haal ook deze steek van de naald. Hecht de draad af. Het resultaat ziet er nu als volgt uit:

veel succes!3 opmerkingen:

  1. Dankjewel! Nu kan ik het eindelijk! 👍😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! Nu kan ik het eindelijk! 👍😃

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb veel gezocht op internet via You Tube om een gemakkelijke uitleg te vinden voor afkanten van sok met maasnaald, maar jou uitleg is gewoon schitterend.Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen