woensdag 2 november 2016

boeken Martin Storey, Soffili yak en Balfour skirt

Er kwamen deze week twee nieuwe boeken van Martin Storey binnen bij de Afstap: Scandinavian Knits en Afghan Knits. Twee schitterende boeken, waarvan in de Scandinavian Knits vooral kledingstukken staan, veelal in fair-isle en in de Afghan Knits staan prachtige dekens, kussen, etc. Ik krijg meteen zin om weer een deken of kussen voor thuis te breien.

Ook kwam er pas geleden nog een nieuw garen binnen in de Afstap, Soffili Yak (32% nylon, 27% wol, 25% alpaca en 16% yak, 50 g en 165m), super zacht garen heel geschikt voor een warme sjaal. Bij het garen komt een gratis patronenboekje.
Verder druk aan 't breien van de Balfour rok, het is zo leuk! De strook met drie kleuren viel me alles mee om te breien, ging sneller en gemakkelijker dan gedacht en wordt ook mooi in het geheel. Nu met een wat ingewikkelder patroon bezig van 20 steken. Aan het begin van de naald is het even inprinten in mijn hoofd, maar dan gaat daarna de naald ook heel soepel.
En omdat ik de rok van het originele patroon te lang vind, moet ik gaan beslissen, welk stuk van het patroon eruit gaat. Dat valt nog niet mee.Fietsen naar mijn werk over de grachten, is nu als fietsen door een sprookje. Wat een kleurenpracht! 

3 opmerkingen:

  1. Wat klinkt dat geweldig, fietsen over de grachten, daar kan ik nou van dromen, misschien een keer een huizenruil voor een weekend ? ;) heel mooi word je rok.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! Misschien nog niet eens zo'n gek idee, huizenruil :-).

    BeantwoordenVerwijderen